fbpx

Een kijkje in mijn beleggingen…

Volgens mij heb ik me nog helemaal niet voorgesteld. Wat onbeschoft eigenlijk. Laat ik dat meteen rechtzetten. Ik ben dus Sjors!

Mijn ervaring met beleggen begint tijdens een saai hoorcollege op de School voor Journalistiek. Ik heb die opleiding afgerond en een paar jaar als verslaggever gewerkt, maar ontdekte dat ik online marketing veel interessanter vind.

Terug naar dat hoorcollege. Het onderwerp is internationale handel, maar de docent weet mijn interesse niet echt te wekken. Ik besluit stiekem aandelen te kopen op mijn MacBook. Dat kan toch niet misgaan?

Mijn eerste aankopen zijn een mislukking

Het blijkt lastig om goede informatie over beleggen te vinden. De meeste artikelen zijn héél ingewikkeld of geschreven door een bank. En dus totaal niet objectief.

Ik besluit zelf een website te maken. Wederom tijdens de hoorcolleges. (Het is een wonder dat ik die opleiding in 4,5 jaar heb afgerond.)

Gaandeweg leer ik steeds meer over beleggen. Ik maak een paar flinke missers en ontdek hoeveel verschillende producten er zijn.

Dan gebeurt er iets bizars

Ik kan leven van mijn beleggingen en advertentie-inkomsten uit mijn website! Misschien is ‘bizar’ wat overdreven, maar zo voelde het wel.

Gelukkig ben ik net zo goed in het uitgeven van geld. Zoals de foto’s misschien verraden, probeer ik zoveel mogelijk te reizen. De auto is inmiddels ingeruild voor een elektrisch merk, maar dat moment is nog steeds bijzonder.

Al een paar jaar verdien ik mijn brood met beleggen en websites óver beleggen.

Enkele screenshots

Mocht je me niet op mijn blauwe ogen geloven: hieronder enkele screenshots van een aantal van mijn beleggingsrekeningen. Ik houd daar eigenlijk niet zo van, dus de bedragen zijn bescheiden… maar het gaat natuurlijk om het rendement.


Van zo’n opwaartse trend wordt elke belegger vrolijk!


Dit is een beleggingsproduct waar ik pas anderhalf jaar mee bezig ben, maar de eerste resultaten zijn super. Bijna 9 procent rendement per jaar!


En 7,5% rendement is natuurlijk ook nog steeds véél beter dan de gemiddelde spaarrekening…


Maar mijn pensioen bouw ik wél – deels – op via een spaarrekening. Een deposito, dus de rente is daar een stuk interessanter. (En inderdaad, ik moet nog even aan de bak!)


HODL! Zeker, soms neem ik ook wel eens wat meer risico. Al wil ik meteen benadrukken dat cryptocurrencies extreem risicovol zijn!


In het verleden behaalde resultaten…

Je kent die zin wel. “In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.” Hoewel ik je geen beleggingsproduct probeer te verkopen, wil ik die uitspraak toch even gedaan hebben.

Al die screenshots zijn natuurlijk leuk en aardig, ze zijn absoluut geen garantie dat mijn (of jouw) beleggingen er in de toekomst ook zo goed voor staan.

Beleggen blijft nu eenmaal risicovol.

Nooit op één paard

Het is je misschien opgevallen: ik beleg in verschillende producten. Dat heeft alles te maken met de risico’s.

Door niet op één paard te wedden, kun je de risico’s van beleggen aanzienlijk verkleinen. Mits je de juiste keuzes maakt. Iemand die 8 verschillende cryptocurrencies aankoopt, neemt nog steeds een enorm risico. Van spreiden is dan weinig sprake.

Hoe je – net als ik – wél op een verantwoorde manier een mooi rendement opbouwt, leer je in de online training.

Hopelijk heb je nu een beetje een beeld van me. Ik vind het in elk geval super tof dat je de tijd hebt genomen om me iets beter te leren kennen.